XD, XD+ sorvezető

A belépő szintű felhasználói igényekre reagálva került bevezetésre, a „pay what you need”, azaz „csak azért fizess, amire szükséged van” elven alapuló TOPCON XD és XD+ kijelzőcsalád. Szerencsére a japán gyártó továbbra is hű maradt alapelveihez és nem áldozta fel a sem minőséget, sem a funkcionlitást az árcsökkentés oltárán. Néhány fő pont mentén csoportosítottuk az új kijelzők tulajdonságait:

 

Gyártás helye: Topcon Electronics, Geisenheim Németország. Itt készülnek az X14, X25 és X35 monitorok is. Az ipari kijelzőkre szakosodott vállalat a ’80as években elsők közt kezdte meg a mezőgazdasági monitorok gyártását. Azóta számos traktor (pl. Fendt Vario Terminal) kijelzőjét és különböző vezérlőrendszerek (pl. Norac, Topcon, Hardi, Krone, stb.) kezelőfelületeit gyártják.

Szoftveres háttér: ipari felhasználásról lévén szó kizárólag Lynux alap jöhet szóba, melyen a Topcon saját HORIZON szoftverkörnyezete fut, biztosítva a lefagyásmentes működést, széleskörű funkcionalitást és az egyszerű kezelhetőséget.

Robosztus kialakítás: a masszív házba rejtett kijelzőt körbe strapabíró tokozás védi, hogy a kijelzők legsérülékenyebb részén (szélek, sarkok) is védve legyen az esetleges ütődések ellen.

Megfelelő kijelző méret: ár/érték arányban az egyik legnagyobb méretű kijelzőt kapjuk a pénzünkért. Az XD 7” (17,8cm), míg az XD+ 12,1” (31cm) kijelzővel rendelkezik. A kihasználhatóságot fokozza a téglalap alakú kialakítás, melynek köszönhetően nagyobb a hasznos tér a megjelenítéshez.

Több ablakos nézet: évtizedes hagyomány a Topcon kijelzőknél az osztott kijelzős nézet lehetősége, melynek során a kezelő egy áthúzással tudja nagyítani, megnyitni, bezárni az ablakokat az érintőképernyőn. XD esetén két kis ablak és egy nagy ablakra osztható a kijelző, XD+ esetén 3 kisablak mellett is nagyméretű főképernyőnk marad.

Végtelen fejleszthetőség: mindkét kijelző felopciózható olyan haladó funkciókkal mint: automatikus táblavégi forduló, hozamtérképezés, felhő alapú adatkezelés, nitrogén szenzor használat, változó dózisú kijuttatás, stb.

Elérhető árú opciók: ISOBUS feladatvezérlés: 200 EUR, automatikus táblavégi forduló: 500 EUR, hozamtérképezés: 250 EUR, változó dózisú kijuttatás: 150 EUR, művelőút kijelzés: 50 EUR, stb.

Teljes kompatibilitás: a logikus és átgondolt termékfejlesztésnek köszönhetően, ahogy az utóbbi 10 év Topcon termékei, úgy az XD, XD+ kijelzők is teljesen kompatibilisek a korábbi GPS vevőkkel, vezérlőkkel, kábelkötegekkel, így már Topcon-ra előkészített gépparkok fejlesztésére is kiválóak az új kijelzők.