Vetőgép vezérlés

Használja ki a legkorszerűbb technológiát jól bevált mechanikus vetőgépén is. A legtöbb munkagépgyártó rendelkezik saját vetőgépéhez tervezett sorelzáró kuplunggal, melynek felszerelését követően TOPCON ASC-10, vagy APOLLO munkagépvezérlőkkel megoldható a vetőkocsik automatikus soronkénti elzárása. Sorelzárás használatával – táblaalaktól és mérettől függően – 3-7% vetőmag takarítható meg, minél szabálytalanabb alakú és kisebb méretűen a táblák, annál nagyobb arányaiban a megtakarítás.

Manapság egyre elterjedtebb az ISOBUS opciókkal felszerelt munkagépek használata, melynek előnye, hogy egy szabványos kommunikációs csatornán valamennyi ISOBUS képes vezérlő és monitor kommunikálhat egymással. ISOBUS csatornán keresztül valamennyi munkagépkezelő funkció elérhető, így megvalósítható automatikus szakaszvezérlés, vetőkocsinkénti sorelzárás és változó mennyiségű kijuttatás is.

A gyakorlatban az tapasztalható, hogy a gyártók eltérő programozásából adódóan egyes gépkapcsolatok csak részleges kompatibilitással rendelkeznek, így javasoljuk mindenki számára, hogy tájékozódjon mielőtt valamely munkagépvezérlés reményében ISOBUS-os munkagépet, vagy GPS rendszert vásárol.

Amennyiben erőgépe nem rendelkezik ISOBUS kiépítéssel, ezt utólag is orvosolni tudjuk egy TOPCON GPS vezérlésekhez használható utólagos ISOBUS készlet beszerelésével.

Valamennyi monitorunkal tudunk vezérlési megoldást kínálni, ISOBUS képes kijezőink közül X23 monitor esetén feloldó kód köteles opció, X25, X30, X35 monitorral szerelt rendszerek (System 125, 135, System 250, System 350) esetén pedig alaphelyzetben is engedélyezett az ISOBUS feladatvezérlés.