2020-08-18 10:46:44

Hosszas tárgyalássorozat előzte meg az Aranykocsi Zrt precíziós technológai fejlesztését, ahol a számos ajánlatadó közül végül az AgroPilot Kft TOPCON eszközei mellett tették le voksukat. A - hazánkra egyébként is jellemző - vegyes géppark miatt logikusan elsősorban gépmárka független termékek alkalmasak a cég által felvázolt felhasználási igények kielégítésére, így a TOPCON portfolioból hamar össze tudtuk válogatni a szükséges megoldásokat.

A jövőbeni helyspecifikus kijuttatási igényekre felkészülve az abszolút csúcskategóriát jelentő X35 monitorral állítottuk össze a specifikációt, mely nem igényel a későbbiekben további feloldó kódokat a differenciált kijuttatásvezérlés alkalmazásához. A kezelői igények is figyelembevételre kerültek, hiszen az X35 monitor 31cm-es kijelzőjén jól látható méretben futtathatóak az osztott képernyős alkalmazások.

A rendszerekhez természetesen a Topcon Agriculture Platform felhő alapú adatkezelő alkalmazáshoz is becsatornázásra kerültek a Topcon RTK rendszerek, így a munkavégzés során keletkező valamennyi információ automatikusan felszinkronizálásra kerül egy magyar nyelvű, egyszerűen kezelhető webes felületre.

A precíziós csomagban első körben az alábbi gépekbe került RTK rendszer kiépítésre:

  • 2db John Deere 8295R hidraulikus automata kormányzás (Autotrac ready) előkészítéssel rendelkező traktor
  • 2db New Holland T6.155 gépbe került átszerelő készlet és AES35 kormányautomatika, így a John Deere gépekből átrakva az antennát+monitort teljes értékű RTK robotpilótával dolgozhatnak
  • 1db Hagie STS 12 hidraulikus automata kormányzás kiépítéssel rendelkező önjáró permetezőgép pedig az RTK robotpilóta mellé Topconról vezérelt automatikus szakasz- és mennyiségszabályzással is felszerelésre került

A beépítést követő csoportos kezelői tanfolyamon Kollégáink bemutatták a szakszerű használat csínját-bínját, majd pedig gyakorlati körülmények között is kipróbálták a rendszereket a kezelőkkel, saját gépeikben.

Új partnerünknek köszönjük a bizalmat és eredményes munkavégzést, hatékony költségcsökkentést és munkaidő racionalizálást kívánunk eszközeink használatával!