System 114 sorvezető

Topcon System 114 – a kedvező árú bővíthető sorvezető!

 

Az X14 monitor 11 cm-es képátlójú, színes, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik. Telepítése egyszerű, alkalmazása géptípustól független. 

A HORIZON szoftverkörnyezet garantálja a stabil működést, melynek menürendszere magyar nyelvű, a felhasználó maximális támogatása érdekében beépített súgóval rendelkezik.

Az SGR-1 antenna alkalmas a GPS és GLONASS holdak jelvételére, a díjmentes EGNOS korrekció használatával 15-20 cm-es sorcsatlakozási pontosság érhető el.

 

X14 monitor alapfunkciók:

Táblaszintű adatkezelés

Az X14-es monitor – mint minden TOPCON X kijelző – az adatokat táblaszinten képes kezelni. A különböző munkaműveletek (pl. permetezés, műtrágyaszórás, stb.) minden esetben az adott táblához kerülnek mentésre, így később bármikor visszakereshető, hogy az adott táblán mikor és milyen műveletet végeztünk. Egy befejezetlen munkaművelet bármikor visszakereshető, ezáltal ott folytatható, ahol abbahagytuk.

 

Sorvezetési nyomvonalak létrehozása

A készülékben megtalálhatóak a klasszikus egyenes és görbe nyomvonalak, melyek a létrehozás után automatikusan mentésre kerülnek a kiválasztott táblához. AB egyenes létrehozásakor a rendszer lehetőséget biztosít manuális GPS koordináta bevitelre is, mely automata kormányzás használatával - RTK pontosság mellett - maximális biztonsággal alkalmazható a táblaszélek pontos meghatározására.

 

Határvonalak kezelése

Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy tábláinkhoz határvonalat rögzítsünk. Megtehetjük munka közben a szegés alkalmával, a munka végeztével a lefedési térképből, de akár külső forrásból is feltölthető SHP formátumban. Miért fontos ez? Pontos információt kapunk a művelt terület nagyságáról, munka közben láthatjuk a hátralévő, még műveletlen terület nagyságát. A határvonalak megléte a táblakiválasztást is meggyorsítja, a táblakereső elindításával – amennyiben a határvonalon belül tartózkodunk – automatikusan kiválasztásra kerül a táblánk, nem szükséges a listából kiválasztani. 

 

Jármű/munkagép geometriai adatainak mentése

Az X14-es monitor külön-külön tudja tárolni az erő- és munkagépek geometriai adatait, ezáltal nagyon pontosan tudja modellezni/térképezni a tényleges munkavégzést. A munka megkezdése előtt ki kell választanunk egy listából az aktuálisan használni kívánt erő – és munkagépet, nem szükséges minden használat előtt a munkaszélesség beállításával foglalkozni. A monitor számos traktortípus geometriai adatait tartalmazza, mely szükség esetén módosítható.

 

Virtuális szakaszvezérlés a pontos területmérésért

Munkagépek létrehozásakor (pl. permetezőgép) lehetőség van megadni a szakaszok számát, a szakaszok szélessége külön-külön megadható, amennyiben azok elosztása nem szimmetrikus. Az automatikus szakaszvezérlés engedélyezése után, a kezelt területre érve a kijelzőn pontosan látható, hogy melyik (virtuális) szakasz aktív, melyik van kikapcsolva. Ez nagyon pontos területmérést eredményez, és információt ad a felhasználó számára, hogy éppen melyik szakaszt szükséges zárnia. (MINDEN TOPCON kijelzőn engedélyezhető az automatikus szakaszvezérlés, feloldó kód nem szükséges hozzá!)

 

További bővítési lehetőségek:

  • Automatikus szakaszvezérlés 10 szakaszig, ASC10 szakaszolómodul használatával (nem ISOBUS-os munkagépek esetén)
  • Sebességmérő radarjel átadása külső vezérlőknek (pl. műtrágyaszóró monitornak)
  • SI21 nagyméretű külső LED- sor használata
  • Automata kormányzás AGI-4 antenna használatával - akár RTK pontosságig
  • RTK esetén 2 SIM modem használata

 

Opció:

  • Kábelkészlet és tartók több gépen történő használathoz, csökkentve az átszerelés időszükségletét

 

Tartozéklista:

A készlet minden használathoz szükséges részegységet tartalmaz: X14 sorvezető monitor, SGR-1 antenna, tartók, kábelek, magyar nyelvű kezelési utasítás