2020-07-28 10:24:16

A precíziós gazdálkodás egyik kulcsa az adatelemzés és feldolgozás, méghozzá a lehető leginkább felhasználóbarát módon. Ezen elvárások mentén került kifejlesztésre a 2019 évi hannoveri Agritechnika kiállításon hivatalosan is bemutatott új, felhő alapú adatkezelő rendszer, a Topcon Agriculture Platform (TAP). A rendszer idén teszt stádiumban több hazai gazdaságnál bevezetésre került, így a folyamatos fejlesztés során hazai gazdák meglátásait is figyelembe vették a Topcon szoftverfejlesztői, így például a rendszer fő moduljai immáron magyar nyelven is elérhetőek!

Egyszerű, áttekinthető, informatív és MAGYAR NYELVŰ

A rendszer két fő komponensből áll: a gép oldali adat fogadó és továbbító egységből, mely esetünkben egyben az RTK jelvételt is ellátó modem, illetve maga a webes platform ahol az adatkezelés zajlik. A modem mobilnet kapcsolaton keresztül folyamatos kommunikációt tart fent a felhővel, így szinte késedelem nélkül megy végbe az adatszinkronizáció. A törzsadatoktól kezdve (pl. tábla határvonal, AB egyenes) kijuttatási térképeken át komplett TASKDATA munkautasításig bármit küldhet/fogadhat a felhő alapú rendszer használatával.

Két kombájn hozamtérképéből (automatikusan) egyesített hozamtérkép, mely látványosan visszaadja a homokos foltok gyenge terméspotenciálját

Az új platform segítségével egyszerűen szerkeszthet, vagy hozhat létre új táblahatárvonalakat, vagy akár szerkeszthet önállóan kijuttatási térképet homogénen, vagy differenciáltan tábláira.

Adatcsere még soha nem volt ennyire egyszerű! A munka végeztével a rendszer automatikusan felküldi a felhőbe a munkavégzés adatait, mely térképi árbázolással és munkajelentésként is pillanatok alatt megtekinthető. A felület maximálisan felhasználóbarát, informatikai/térinformatikai szaktudást nem igényel a használata. Alkalmazásvezérléssel kombinálva (pl. ISOBUS munkagép, hozamtérképezés, stb.) az elvégzett munka valamennyi paramétere egzakt módon naplózható: munkavégzés helye és a táblák tényleges mérete, a ténylegesen kijuttatott inputanyag(ok) mennyisége, a munkavégzés sebessége a tábla/táblák különböző pontjain, stb.

A rendszer számos gyártó adatformátumát kezeli, így vegyes gép- és GPS parkok esetén is megvalósítható használatával az egységes adatkezelés.

A platformba épített integrált távoli elérés funkciónak köszönhetően valamennyi, a fiókhoz rendelt monitorhoz hozzáférhetünk a TAP-on keresztül, beállítások elvégzése vagy ellenőrzése céljából.

 

A Topcon Agriculture Platform most egy évig díjmentesen használható!

Hozzáférésért és bővebb tájékoztatásért a TAP-ról és Topcon termékekről az AgroPilot Kft munkatársaitól kaphat:

www.agropilot.hu

facebook.com/agropilotkft

info@agropilot.hu

70/8865204