2020-08-10 09:20:44

Cégünk a precíziós mezőgazdasági technológiák meghatározó hazai szereplőjeként folyamatosan igyekszik a hazai gazdálkodók igényeinek megfelelő eszköz- és szolgáltatáscsomagokkal segíteni termelékenységük, így profitábilitásuk növekedését. Fő beszállítónk, a TOPCON portfolioja tökéletesen lefedi az automata kormányzási, hozamtérképezési és standard munkagépvezérlési (automata szakaszvezérlés és mennyiségszabályozás) alkalmazásokat. Hazánk földrajzi fekvéséből és éghajlatából adódóan a szántóterület jelentős hányadát teszik ki a kapás kultúrák, melyek termesztésében keveseknek van nagyobb tapasztalata, mint az amerikai farmereknek. Nem csoda, hogy innen indult világhódító útjára a Precision Planting vállalat, mint a szemenkénti vetés specialistája.

A Precision Planting (későbbiekben PP) egy amerikai, szemenkénti vetéstechnológiai fejlesztésekre szakosodott vállalat, mely eleinte a tradícionális amerikai márkákra – John Deere, Kinze, White, Harvest International, stb. - adoptálta technológiáját. A technológiai sikerén felbuzdulva azonban egyre több igény jelent más piacok gépeinek adaptációjára is, közülük az egyik legjelentősebb az igen színes géppalettával rendelkező európai piac. Az öreg kontinens vezető márkáira történő PP technológia adaptálásával párhuzamosan az európai forgalmazói hálózat is intenzív bővülésen megy keresztül. Az utólagos opciók felszerelése speciális gondolkodásmódot és szakembergárdát kíván, akik nem ijednek meg az ezzel járó kihívásoktól. Ez volt a fő motivációja Sebestyén Gergelynek (PP közép-európai régió vezető) is, hogy cégünket megkereste a PP termékek forgalmazásában való együttműködés lehetőségével. A szavakat hamar tettek követték, így a kapcsolatfelvételt követő néhány héten belül aláírtuk a forgalmazói megállapodást.

Karpjuk György és Konta Benjamin, az AgroPilot Kft tulajdonos-ügyvezetői és Sebestyén Gergely (középen) a Precision Planting közép-európai régió vezetője

Igen komplex és speciális technológiáról lévén szó, annak megfelelő szakmai alázattal kezdjük forgalmazói tevékenységünk, hisz tudjuk jól, a munka java még csak most következik! Az őszi szezonban intenzív gyakorlati tréningek szervezésébe kezdtünk, ahol a beszerelés, beállítás és hibakeresés valamennyi fortélyát igyekszünk mielőbb elsajátítani, hogy a 2021 évi tavaszi vetési szezonra már megfelelő magabiztossággal és rutinnal segítsük Partnereinket a PP rendszerek használatában!

A Precision Planting technológia egységei folyamatosan kerülnek feltöltésre weblapunkra, így érdemes folyamatosan nyomonkövetni az AgroPilot Kft és a Precision Planting Magyarország felületeit!