2020-07-10 16:27:05

Szolgálatba állt az Agricola-Jász Kft ötödik Topcon RTK rendszere

 

Az eredményes gazdálkodás egyik kulcsa, hogy ismerjük a gépeket és eszközöket, melyekkel dolgozunk. Számos gazdaságnál tapasztalható, hogy beállnak bizonyos gépekre, melyek már bizonyítottak az adott körülmények között, a kezelők megismerték használatukat, így optimálisan tudják üzemeltetni az adott gépet/gépkapcsolatot. Az erő- és munkagépekhez hasonlóan a precíziós mezőgazdasági eszközök terén is vannak tudatos vásárlók, akik leteszik a voksukat a náluk már gyakorlatban bizonyított márkák mellett.

Az Agricola-Jász Kft-nél is tapasztalható a bevált márkák preferálása, hiszen immáron minden szántóföldi munkát végző traktor John Deere márkából kerül ki, míg a betakarítást Claas Lexionok végzik. Automata kormányzási rendszerek tekintetében a TOPCON márka mellett tették le voksukat, idén júniusban szereltük be számukra az 5. automata kormányzási rendszerüket.

Az R szériás John Deere traktoraik gyári automata kormányzás kiépítéssel kerültek beszerezésre. A gépekben lévő hidraulikus kiépítést mindenféle külső vezérlő és hardver elem felhasználása nélkül képes a TOPCON rendszer irányítani, amely esztétikus, költséghatékony és - RTK jelvétel használata mellett - akár 2cm pontosságú munkavégzést biztosít. A traktorok 2cm pontos haladásán kívül a munkagépek vezérlése is a Topcon rendszerek feladata, melyet ISOBUS kapcsolaton keresztül végeznek.

A Topcon rendszer felel a Hardi Navigator permetezőgép automatikus szakasz- és mennyiségszabályzásáért, valamint vezérli a gépen lévő NORAC ultrahangos keretszintező rendszert, továbbá a Kverneland szemenkénti vetőgép automatikus sorelzárása szintén az X25 monitor feladata, így optimalizálva a felhasznált magas minőségű (és árú) vetőmag mennyiségét.

Köszönjük Partnerünknek az ismételt bizalmat és sikeres gazdálkodást kívánunk a rendszerek használatával!